Posted on sep - 21 - 2013
Posted by Emma Ericsdotter
Categories Helgplaner

Jag har en väninna som bor i Uppsala och jag kommer att besöka henne i helgen. Vi ska ha en så kallad homeparty. Homeparty har blivit jättepopulärt i den senare tiden. Jag tycker att det är ett intressant ämne. Därför kommer jag att titta närmare på vad homeparty går ut på samt de olika möjligheterna för hemmafester som det heter på svenska.

Ett homeparty är typiskt arrangerat av en kvinna som bjuder in andra kvinnor hem för att köpa varor. Affärsmodellen är ofta knuten till multi-level marketing och hon får bara pengar om de andra kvinnorna köper något och anmäler sig själva som säljare. Det är många kända företag som arrangerar homeparty nuförtiden för att marknadsföra sina produkter. Produkterna kan variera från allt inom kosmetik till sexleksaker, från barnkläder till köksartiklar.

För kvinnor är det mycket populärt att bjuda in väninnor, kollegor eller grannar til ett homeparty med fokus på smink, smycken, parfym, hudvård, skönhet och hälsa. Ofta arbetar dessa kvinnor som freelance distributörer av ett bestämt varumärke vid sidan av och vill gärna presentera märkets varor genom att hålla ett homeparty. Det kostar inget för homeparty värdinnorna och de kan få speciella rabatter på varumärkets sortiment eller kanske ett presentkort. 

För gästerna är det spännande eftersom de får möjlighet att titta, smaka, lukta och känna på varorna i lugn och ro. Ju flera gäster desto bättre både för företaget och värdinnan. Men minimum är 5 gäster.

Min väninna ska hålla homeparty med produkter från det franska märket L’oreal. Hon har inbjudit 8 vänninor och det blir jättespännande att testa produkterna som hon ska ha med sig. Jag behöver faktiskt skaffa mig en del smink- och skönhetsprodukter. Det här är alltså det bästa tillfället för mig!

Jag har inte sett min väninna på länge och ser fram emot att se henne igen. Det blir en kanon tjejkväll med tjejsnack om smink, män och allt möjligt.  Och jag får resa till Uppsala. Jag längtar så mycket efter att resa. Det blir så skoj! Jag kan inte vänta tills helgen kommer. Efteråt kan jag också skriva ett inlägg om homeparty upplevelsen här på bloggen.

 

Leave a Reply