Posted on feb - 11 - 2014
Posted by Emma Ericsdotter
Categories Blandat, Personligen

När det inte går bra med ett sexuellt och romantiskt förhållande kan det verkligen hjälpa om båda partners försöker förstå varför. De borde ställa sig följande frågor:

  • Vad vill varje av dem ha ut av förhållandet?
  • Njuter de fortfarande  av sitt liv tillsammans?
  • Är de redo att offra tid och energi för att få förhållandet att fungera igen?
  • Älskar de fortfarande varandra?

Kärlek är utan tvivel väsentligt men sexlivet är också en viktig del av förhållandet. Det är osannolikt att ett dåligt sexliv kommer att förbättras avsevärt om det inte sätts fokus på hela förhållandet. Naturligtvis finns det tillfällen då båda partners blir kåta och sex fungerar fantastiskt. Men bortsett från dessa spontana tider klagar par ofta över att de inte älskar lika mycket som förr eller att en av dem har tappat lusten.

Vi ser fler och fler par – män såväl som kvinnor – som har lite intresse för sex. Trötthet är en av den mest nämnda årsakerna. Många människor arbetar så många timmar nu att de känner sig själva utmattade hela tiden. Ofta handlar förlust av libido om bitterhet eller en känsla av missnöje med förhållandet.

En man kan till exempel  tappa intresset för sex om kvinnan är mycket aggressiv i sängen, tjatar om att han kan göra bättre sexuellt eller om hon klagar på att han inte gör sin del av hushållsarbetet. Och en kvinna kan tappa sexuell lust av liknande skäl, bland annat pga. en uppfattning om att hennes man aldrig säger att han älskar henne med mindre han vill ha sex.

Så det kan inte understrykas nog att innan man tittar på sitt sexliv bör man titta mer allmänt på sitt förhållande. Efter att ha gjort detta så finns det många sätt att liva upp sitt sexliv på.

  • Ni kanske vill turas om att köra sexsession. Med andra ord kan manen göra alla förslag en gång och kvinnan en annan. Detta leder ofta till mycket större variation.
  • En kort paus har alltid en uppfriskande effekt på ett förhållande. Ta semester eller åk iväg under helgen.
  • Ni kan använda fantasier så länge det är samma saker som ni tänder på.
  • Ni kan läsa erotik till varandra innan eller under sex.
  • Vissa par gillar att se på porr tillsammans.
  • Vissa par gillar att klä upp sig eller använda sexleksaker. De gillar också att läsa om olika sexuella positioner eller klä upp sig i sexiga underkläder.

Ni kan läsa mer om andras erfarenheter av sexiga underkläder här och här. För kvinnor kan det också vara en bra idé att dra nytta av dessa tips från Cosmopolitan. Lycka till!

Leave a Reply